tisdag 3 mars 2015

Säker seger mot SST Net Ladskrona

Å/K IB S – SST Net Landskrona IBK 5 – 3 (3-0, 1-2, 1-1)

Landskrona hade allt att spela för i vårt möte, vinst mot oss och de hade förmodligen tagit andra platsen i serien och då hade man fått vara med och spela kval mot division 1. Vid förlust så har Röke fortfarande hand om den platsen och det kommer att avgöras i sista matchen vilket av dessa lag som skall kvala. Vi är sedan länge klara för kval och det märktes också i matchen.

#29 Stephanie har gjort 5-3 målet
 
Första perioden är vår helt och hållet vi har bra tempo under fötterna och vi rullar på tre femmor. Det är viktigt att vi gör jobbet som vi skall så att vi kommer så bra möjligt förberedda till kvalet. Eftersom vi redan är klara för kval så är det lätt att man slappnar av och inte gör jobbet som vi vill, men i denna första period så fungerar det mesta. Vi tar ledningen efter 05:06 genom Cajsa som gör mål utan assist. Vi visar nu att vi har många spelare som kan göra mål och det är bra för det kommer att behövas längre fram i tiden. Efter 09:49 så är det Anna som sätter 2-0 och assisten står Pommer för. Stundtals så spelar vi riktigt bra i försvaret men ibland blir det lite virrigt och detta måste vi få bort. Landskrona har några chanser men vi hanterar dessa bra och Sara får göra lite tuffa räddningar. När klockan står på 14:33 så smäller Jenny in 3-0 efter skott utifrån mitten och det är helt otagbart för Landskrona målvakten. Vi har bra koll på vad som händer på banan och när Landskrona får en utvisning vid tiden 14:44 så ser vi vår chans att punktera denna match. Men trots några chanser så lyckas vi inte få in bollen i målet och perioden slutar rättvist 3-0.

#23 Jenny vald till matchens lirare
 
Men 3-0 så kommer vi in i andra perioden och nu känner vi att något hänt vi är tvåa på alla bollar och vi gör konstiga beslut och vi hjälper inte varandra. Det är inte konstigt att det blir så här när vi inte har något att spela för förutom vår heder att vi inte skall förlora någon match i serien. Vid tiden 3:28 så gör också Landskrona mål och innan detta så har de haft en del chanser. Vi går bort oss totalt och vi är inte alls med på banan. Det kommer att dröja till 16:59 innan Anna gör mål igen och Arta står för assisten. Man kan tillägga att Landskrona har haft en del chanser till att göra mål innan vi får vårt mål. Men Sara har sett till så att vi inte släppt in fler mål. Redan 5 sekunder efter Annas mål så gör Landskrona 4-2, då står vi som koner och kollar vad Landskrona gör. Har vi tagit ut segern redan, Ja man kan undra.

Inför tredje perioden så lovade vi oss själva att vi skulle rycka upp oss och det gjorde vi lite och det såg genast lite bättre ut. Det kommer att dröja ända till 12:55 innan vi får se ett mål igen och tyvärr blir det Landskrona som gör detta och vi gör allt för att vi skall behålla spänningen runt kvalstrecket. Kan tänka mig att Röke satt på helspänn nu. Men trots att vi onödigt släpper in Landskrona så vet vi att vi har ett par växlar till. Landskrona tar en time out och vi lugnar våra spelare som är lite frustrerade. Matchen kommer in i ett skede nu som präglas av utvisningar först blir det en dubbelutvisning och vi får spela fyra mot fyra. Vi äger bollen och spelar säkert ingen anledning på att försöka göra mål, vi leder trots allt matchen inte med mycket, men vi har kontroll. När vi blir får tillbaka våra spelare igen efter utvisningen så blir det lite förvirrat och vi åker på en utvisning för att vi har för mycket folk på banan. Tiden för detta är 17:36 och kan man göra det spännande så varför inte. Vi är ruggigt bra i boxplay och har varit det under hela säsongen och detta skulle inte bli annorlunda. För när klockan står på 18:54 så gör Stephanie 5-3 efter pass av Anna och detta knäcker Landskrona. Sista minuten spelar vi av och det händer inte så speciellt mycket mer utan vi kontrollerar det fullständigt.

Vi öppnar bra i matchen men under matchen går vi ner oss och slarvar. Det är rätt normalt att det blir så här när man inte har speciellt mycket att spela för. Tycker dock vi är det bättre laget och hade det varit allvar för vår del så är jag säker på att tjejerna hade spelat annorlunda.

Nu går vi in i en period som kommer att ha stor betydelse för var vi skal spela nästa säsong. Vi har en match kvar i serien och därefter väntar kvalet. Det gäller nu att vi inte ligger på latsidan utan nu gäller det att ladda om.

Fredagskvällen slutar med pizza och lite mingel innan tjejerna drar hem mätta och nöjda.

Tack tjejer för underhållningen och än en gång har ni visat att vi är bästa laget i serien.

Tack även till alla som hjälpte till runt matchen ni är ovärderliga utan er hade det inte funkat.
//Tränarna