tisdag 10 mars 2015

Första förlusten i serien

IBK Finn – Å/K IBS 5 – 4 (3-1, 0-0, 2-3)

Dystra miner
Sista seriematchen spelades mot IBK Finn i underbara Tunahallen. Inget av laget hade något att spela för och det speglade också matchbilden. Redan i första bytet gjorde Finn 1-0 och efter nästa 3 spelade minuter så gjorde de även 2-0. Vi var fortfarande ute och löste parkeringsbiljetter och var inte alls med när matchen började. Vi hade med oss fullt lag och vi försökte verkligen att göra denna match intressant. När klockan stod på 18:15 så gjorde Ejdelind mål för oss och det kändes bra. Men innan perioden slutade så gjorde Finn även 3-1.

Andra perioden blev ungefär som den första, vi hade mycket boll men vi hade väldigt svårt för att göra mål. Dessutom gjorde Finns målvakt några bra räddningar samtidigt som vi tog konstiga avslut. Perioden blev ett långt sömnpiller och slutade också konstigt nog 0-0.

Tredje perioden bestämde vi oss för att gå ut och kriga för vår heder. Fia gör mål redan efter 18 sekunder och vi har nu 2-3, Pommer stod för assisten. Detta irriterade tydligen Finn som stack upp i en kontring och gjorde 4-2 efter 50 sekunder. Helt otroligt vad lätt det kan vara ibland, men som sagt vi var inte på plats mentalt och Finn gjorde det bra. Precis innan klockan visar 09:00 så gör Finn mål igen och drar iväg till 5-2. Det kvittar vad vi tar oss för vi får inte in bollen i mål. Vi får straff efter lite mer än 13 minuter som Frida får lägga. Säker som hon är så sätter hon bollen snyggt i mål, rätt upp i krysset och 5-3 är ett faktum. Vi stuvar nu om lite i femmorna och vaskar fram många målchanser men bollen vill inte in. Vi tar time out 18:34 och 18:58 så gör Anna mål på passning från Fia och 5-4. Med en minut kvar att spela så satsar vi allt framåt. Men det blir inte fler mål och första serie förlusten på två år sker denna dag. Matchen slutar 5-4 till Finn som var mycket hungrigare än vi och det är bara att acceptera.
Förlusten visste vi skulle komma och vi tycker det är skönt att den äntligen kom så att vi inte behöver ha den i huvudet längre. Trots att vi inte är med alls i matchen så försöker vi komma tillbaka men vi får inte till det. Vi hade inget att spela för och det är lätt att det blir så här då. Vi vinner med 10 poäng före Röke som kom tvåa i serien och det visar klart vilka som är det bästa laget i serien. Nu tar vi nya tag inför vårt kval till division 1 och jag är helt säker på att ni kommer att få se ett helt annat lag som kommer in på banan då.

Tack alla ni som hade rest med oss till Lund denna söndagkväll, vi hoppas att det fanns något som ni kunde roas åt ändå. Ni är viktiga för oss och tyvärr kom vi inte upp i normal standard och det ber vi om ursäkt för det skall inte hända igen.