söndag 22 februari 2015

Serieseger för Å/K´s damer

Stanstad SK – Å/K IBS 2 – 8 (0-5, 0-1, 2-2)
 
Vinst i matchen borta mot Stanstad SK och vi blir  etta i serien för andra året i rad. Dessutom så är det två omgångar kvar att spela. Vi fick matchen dit vi ville från början och kunde till slut vinna matchen med hela 2-8. Vi kom till spel med endast 11 st utespelare och två målvakter. Det var en hel del spelare som var bortresta eller sjuka. Men de tjejer som var med skötte sig bra och såg till att vi kunde vinna matchen ganska övertygande. Denna match ville man ju inte missa eftersom det var just denna match där vi kunde säkra guldet.
 
Stephanie och Johanna hade stor show i matchen
 
Vi punkterade matchen direkt i första perioden med att vi gjorde hela 5 mål och vi höll tätt bakåt. Stanstad har under säsongen bland annat vunnit över Landskrona så det gäller att man inte går in och ställer skorna utan att man jobbar stenhårt annars är de farliga. Stephanie hade stor dag och gjorde hela sex poäng. Andra och tredje perioden blev lite avslagna och vi kontrollerade matchen till slut. När slutsignalen göd så blev det en hel del glada scener och guldhattarna kom fram. Det var fantastiskt roligt att se tjejernas glädje när matchen var slut.

Matchen slutar med 8-2 och vi visar än en gång att vi är farliga i anfalls zon och att vi har ett riktigt bra försvar. Vi fick även se en snygg straff av Frida som resolut satte bollen i krysset.

Poängen fördelades enligt följande;

Stephanie 3 mål 3 assist
Ejdelind 2 mål 1 assist
Frida 1 mål 1 assist
Fia 1 mål
Jenny 1 assist

Värdiga seriesegrare


Vi har än en gång visat att vi är seriens absolut bästa lag. Vi blir etta för andra året i rad och vi har absolut bäst målskillnad. I serien så har vi gjort hela 117 mål och släppt in endast 44 mål, det innebär att vi har en målskillnad på 73 mål. Vi har med två stycken spelare bland de 10 främsta i poängligan Sofia H (plats 4) och Stephanie (plats 9). Man skall veta att vinna samma serie två år i rad är inte lätt, men vi har med hårt jobb och ett bra spelsystem visat att det går.

Men nu gäller det att inte slappna av för nu börjar omladdningen och vi har Landskrona och Finn kvar att möta. Man skall också veta att vi absolut inte är mätta på fler poäng. Vi har lite mer än en månad innan kvalet börjar och då måste allt sitta om vi skall ta steget upp i division 1.

Stort grattis tjejer och ledare för en helt fantastisk bra säsong, vi är bara bäst!

Tack även till alla som stöttade oss på läktaren, ni är guld värda. Tack även till Å/K IBS Styrelse för att guldhattarna kom på plats.

//Tränarna