måndag 9 februari 2015

Seger i toppmötet

Röke IBK - Å/K IBS 4-5 (0-2, 2-1, 2-2)

Lagmaskinen som fortsätter leverera

Matchen mot Röke blev en tuff match men fantastisk rolig och det var två lag som verkligen ville vinna. Eftersom det lag som skulle vinna denna match skulle rycka lite i poängtoppen. Vi har en match mindre spelad och vi hade kunna ta en förlust eftersom detta är en mycket svår match och Röke är ett starkt hemmalag. Samtidigt vet vi att vi är ett riktigt bra lag och vi har tre fungerande femmor och vi växer även i matcher som dessa.

Första perioden vinner vi med 0-2 och vi gör en riktigt bra match. Första målet görs av Arta framspelad av Emilia och det andra görs av Frida framspelad av Pommer. Vi vinner mycket närkamper och är först i duellerna både i försvar och i anfallsspelet.

Andra perioden blir lite annorlunda än den första vi gör ett par mindre lyckade beslut och det kommer att straffa oss. Efter dåligt rensande framför egen kasse så får Röke göra 1-2. Men detta blir en liten väckarklocka för oss. Vi kör på och efter ca 1o minuter så får vi spela powerplay som inte resulterar till något. Anna kommer på vänsterkanten och drar ifrån Röke backen och hon hänger snyggt in 1-3, framspelningen står Pommer för. Men glädjen blir kortvarig eftersom Röke gör mål i minuten efter och det står nu 2-3 på tavlan. Anna åker på en utvisning efter hårt spel och vi får köra box som vi gjort bra under alla matcherna denna säsong. Det blir inget undantag denna gång utan vi går till pausvila med 2-3.

Tredje perioden börjar och inom loppet av 30 sekunder så har vi gått från 2-3 till 2-5. Först gör Jenny mål snyggt framspelad av Fia, därefter gör vi mål igen och nu är det omvända roller Fia mål och Jenny assist. Nu infinner sig en härlig känsla i kroppen men samtidigt så vet man att det snabbt kan förändras och att vi får absolut inte sluta det vi nu gör så bra. Vi hinner knappt börja från Emilia åker ut för osportsligt uppträdande 2+10 minuter. Detta var ju inte direkt vad vi tänkte oss precis och nu vet vi att Röke kommer att göra allt för att få till ett mål. Det tar ungefär en halv minut innan Röke gör 3-5 på ett välplacerat skott. Spelet böljar fram och tillbaka och det känns som vi kontrollerar situationen. När klockan står på 16:32 så gör Röke 4-5 och den härliga känslan man hade tidigare är som förbytt och vi har släppt in Röke i matchen. Vi tar tag i situationen och spelar smart denna sista tid i matchen och 18:45 så åker Röke på en utvisning för hårt spel. Vi tar timeout i detta läge och vi ger spelarna instruktioner för att detta skall hålla tiden ut. Vi reder ut detta och vi tar ytterligare tre mycket viktiga poäng.

Vi visar ännu en gång att vi är det bästa laget i serien och kan nu vara stolta över vår prestation även denna säsong.  Vi jobbar stenhårt både spelare och ledare, vi har en mycket hög lägsta nivå och vi visar upp en enorm lagmoral. Veckan har varit riktigt bra där vi tagit hela sex poäng mot två av lagen som ligger högt i serien. Vi kör runt på tre femmor och vi har två duktiga målvakter. Men vi har fyra matcher kvar och allt kan hända men sköter vi bara våra kort så skall vi få spela kval till division 1.

Tack tjejer för uppvisningen och ni visar än en gång att ni är bäst när det gäller.

Tack även till alla dit resta supporter som stöttar oss.