fredag 6 februari 2015

Ännu en vinst mot Munka

Å/K IBS – Munka-Ljungby IBK 6 – 2 (2-0, 2-1, 2-1)

#30 Elin Bergsten gjorde en bra match

Matchen mot Munka blev inte alls som vi tänkt oss, vi började spela med högt tempo och Munka orkade inte stå pall för vårt hårda tryck. Vi vann skottstatistiken med hela 10-2 i första perioden. 1-0 målet kom tidigt i matchen för redan 2:43 så hängde Arta snyggt in bollen i mål efter en passning av sin back kollega Alek. Vi har många bra chanser och vi är aggressiva i duellerna om bollen. Stundtals spelar vi riktigt bra och det är jobbigt att möta oss när vi spelar så pass bra. Alla tre formationerna fungerar bra och vi kontrollerar spelet över hela banan. 2-0 uppstår efter att vi tappat boll på mittplan som Pommer samlar upp och drar iväg mot Munka målet. Med en snygg passning serverar hon Fia som iskallt lägger bollen i mål. Perioden slutar 2-0 och vi känner att vi kontrollerar det bra.

#15 Anna Johansson gjorde ett snyggt mål

Andra perioden fortsätter ungefär som den första slutade, där vi skapar en del målchanser men lyckas inte få till avsluten riktigt. När klockan står på 6:31 så drar Linda på ett skott som går in i mål, assisterad av Pommer och vi har 3-0. Minuten efter så gör vi mål igen denna gång är det Felle som snappar upp en retur som kommer efter Claras skott som målvakten gjort en räddning på. Felle åker på en utvisning efter ca 14 minuter för lyftning av klubban. Boxplay formationen blir lite tillbaka tryckt och det går inte många sekunder innan Tina Olofsson gör mål och helt plötsligt står det 4-1. Vi slappnar av lite efter detta och spelar lite svårt och har svårt att få ut bollen från vår zon. Arta får 2 minuter för slag och vi får spela i underläge ännu en gång. Men vi reder ut detta och kan gå till pausvila med 4-1.

Tredje perioden börjar och redan efter 1:11 så visar Ejdelind upp sin snabbhet och drar ifrån Munka backen och retfullt enkelt hänger in bollen. 5-1 och Munka gör några sista tappra försök till en utjämning.  Man lyckas få till ett frislag i vår zon som Sara Bergström säkert sätter i mål och 5-2 är ett faktum. Anna var inte nöjd med detta för innan matchen är slut så gör hon mål via köksvägen och fastställer slutresultatet till 6-2.

Härlig vinst i tjejer än en gång visar ni var skåpet skall stå. Jag själv fick en bra födelsedag med tre nya friska poäng och en härlig skönsång!

Idag visar vi ingen respekt utan tar tag i matchen från början till slut och vi visar varför vi leder serien.

Tack till alla som hjälpte till runt matchen och tack till den fantastiska publiken som stöttar oss.