måndag 26 januari 2015

Damerna utklassade Kävlinge

Kävlinge IBK – Å/K IBS 2 – 8 (1-4, 1-2, 0-2)

Vi fick lördagens match precis dit vi ville, Kävlinge är svårslagna hemma i sin hall. Men vi börjar inte så bra och vi var inte riktigt med från början av matchen.  14 minuter in i matchen så åker vi på en utvisning och Kävlinge får spela powerplay. Vi har ett väldigt bra boxplay och har haft det under hela säsongen. Men Kävlinge tar ledningen med 1-0 genom ett bra placerat skott från kanten. Detta var lite av en väckarklocka för oss och vi rycker upp oss betydligt. För redan 2 minuter efter så gör vi 1-1 och inom loppet av 4 minuter så har vi ryckt till 1-4.

"23 Jenny Olander gjorde en bra match

Vi visar publiken nu att serieledarna är på besök och vi jobbar bra över hela banan i alla tre femmorna, vi ger inte Kävlinge några gratis chanser. Idag var det kul att vi hade bra tempo i alla tre femmorna och defensivt så är vi riktigt bra. Vi gör ett antal mål på grund av snabba spelvändningar och det börjar se riktigt bra ut.

Sara utgår efter 12 minuter in i andra perioden och Elin tar plats mellan stolparna. Strax innan Sara lämnar kassen så har Kävlinge fått en straff som de gör mål på. Vi hade dock gjort klart för målvakterna innan att vi skulle byta vid denna tidpunkt. Fantastiskt kul att vi har två bra målvakter och det kan vara avgörande i de tuffaste matcherna.