lördag 13 december 2014

Vi räckte inte hela vägen

Å/K IBS – Malmö FBC 3 – 8 (0-2, 2-3, 1-3)

Efter en mycket underhållande match och med mycket folk på läktaren och en bra inramning, så är nu äventyret över för denna gång. Vi gör en mycket bra match i det stora hela och vi är med i matchen i nästan två perioder. Malmö tar ledningen efter några individuella misstag och de visar sin farlighet direkt, de går upp till en 0-2 ledning. En av de saker som vi tog upp innan match var just detta att inte slarva utan vi måste minimera våra misstag.  Det går i division 2 men inte i division 1 och tyvärr straffar detta oss direkt och uppförsbacken bli bara brantare och brantare. Men vi ger oss aldrig och vi började inte heller gnälla på varandra vilket är mycket bra. Utan vi tar tag i skiten och jobbar oss tillbaka och kan i inledningen av andra perioden kvittera till 1-2. Detta efter att Malmö fått en utvisning och vi får spela powerplay. Med en ny powerplay uppställning så får vi utdelning direkt efter hårt jobb av Alek framför kassen så kan Pommer elegant hänga in bollen från mitten i tom kasse. Malmös målvakt stod nog i korvkön för på plan var hon inte. Här visar Pommer upp sin spelintelligens och det är bara att njuta, assisten stod Arta för. Tiden för detta var 00:35 in i andra perioden.

#33 Sara Ginstrup grym i målet

Vi fortsätter att inte visa någon respekt över huvudtaget för duktiga Malmö. Vi är nu inne i en bra period och vi kämpar och sliter över hela planen. När klockan står på 6:01 så smäller det i Malmös mål igen. Denna gång är det Arta som bågar in och med ett härligt dragskott bara skickar upp bollen i målvaktens vänstra kryss så det står härliga till. Alek får assisten på detta mål och vi har helt plötsligt 2-3. Malmö spelarna blir lite sura och slår med klubborna och man märker att de inte är vana vid detta. Matchen är välspelad och just, hårda närkamper men inga fula ojustheter. Vi krigar som bara den och vi visar att vi är ett bra lag och spelet böljar fram och tillbaka. När sedan klockan passerat 16:00 så kommer dock några beslut som kommer att påverka matchen negativt för vår del. I en situation där Malmö spelaren är inne i Saras målområde ramlar när Sara skall ta bollen. Blåser domaren straff och utvisning på Sara trots att han står bakom mål och inte ser ett skit. Tycker bara att det är tråkigt att domaren skall ta över matchen med felaktiga beslut. Ellen Rasmusen kliver fram för att lägga straffen och hon gör inget misstag utan sätter bollen snyggt i mål. En riktigt fin straff och det är bara att lyfta på hatten.

Malmö har nu gått ifrån till 2-4 och det var verkligen inte detta vi behövde.  Lite tagna av situationen så och smått förbanade på domaren så går vi inte lite lojt i nästa byte. Detta resulterar till att Malmö även gör 2-5 precis innan periodpausen.

#18 Arta Tahiri forsätter att leverera

Med tre måls ledning så är det inte lätt att jobba i kapp när man möter ett lag som Malmö. Men som sagt vi ger oss aldrig. Vi går ner på två femmor för att få upp tempot lite och vi står upp bra. Dock känns det lite som luften gått ur oss och vi har längre inte flytet. 2-6 målet kommer efter 05:35 in i tredje perioden, lite väl enkelt. När sedan klockan står på 06:36 så blåser domaren på nytt straff. Alla står bara och tittar på honom ingen vet varför och jag undrar om han själv vet vad han håller på med. Clara åker ut 2 minuter för slag och domaren har bestämt att han skall synas idag. Hur som helst så kliver Felicia Karlsson fram och skall lägga straffen, men hon missar och Sara tar den säkert. I efterföljande boxplay så gör Malmö 2-7 och nu känns det tungt. In med nytt folk och redan i nästa byte så får de även göra 2-8. När sedan klockan står på 14:29 så är domaren i fokus igen nu skickar han ut Anna för hårt spel och ger henne 5 minuter. Trots att han friat i en annan situation där Ejdelind blir nockad av Malmös målvakt. Annas utvisning är väldigt hårt dömd och att Malmö skulle haft frislag är ju helt i sin ordning, men 5 minuter!!

#12 Cajsa Nilsson gjorde ett snyggt mål

Vi reder ut dessa 5 minuter och jobbar stenhårt för varandra. Det är också vi som får sista ordet när Cajsa på egen hand jobbar sig till och vinner bollen på motståndarnas sida. Hon tar tag i bollen och går mot mål och med ett snyggt dragskott rätt upp i nättaket och vi har 3-8 som också blir slutresultatet.

Tyvärr så påverkar ett par tveksamma domslut denna match. Vi skyller inte på domarna för förlusten men de faller för lätt på Malmös status för att de kommer från en högre serie. Malmö är ett så pass bra lag som inte behöver någon extra hjälp.

En fantastisk upplevelse att få vara med om dessa matcher, våra tjejer lyfter sig så mycket när vi möter ett så här bra lag. I matchen visar vi härlig lagmoral och det är precis så här vi skall ha stämningen. Positivt snack på banan och på bänken, vi peppar varandra och även de som sitter på bänken pushar och bidrar. Riktigt kul och proffsigt, idag var vi alla med och bidrog.

Med en härlig inramning där ett av våra flicklag gick med oss in på plan innan match. Moa´s härliga sång gjorde att vi kom i bra stämning. Mycket folk på läktaren och glödhet Pierre som speaker. Gymnastikföreningen hade uppvisning i pausen och visade upp sin trupp. Ett helt taggat Å/K och Malmö FBC. Kan det annat än bli bra?

Tack till samtliga för att blev som det blev och jag hoppas vi kan få vara med om detta fler gånger. Ni som jobbar och hjälper till runt detta lag skall ha ett stort tack för utan er hade det inte funkat.

Tack även till våra sponsorer som gjorde detta möjligt!

Vi tackar även Malmö FBC och önskar de stort lycka till vidare i Skånemästerskapen!

Tjejer än en gång visar ni hur bra vi verkligen är, tack för underhållningen.