måndag 8 december 2014

Intervju med # 19 Amanda Pommer

# 19 Amanda Pommer

Det är mycket spänningar inför matchen på onsdag mot Malmö FBC så vi valde att ställa lite frågor till vår duktiga kapten # 19 Amanda Pommer.
 
1, Säsongen har börjat bra för dig och för hela laget, hur känns det?
Det känns som att vi har börjat säsongen helt okej. Spelmässigt har det varit lite upp och ner, i vissa matcher spelar vi bra innebandy medan i andra kan spelet förbättras en del. Vi är obesegrade efter att första halvan av serien är spelad, vilket känns skönt.

2, Ni leder serien och har spelat stabilt i första halvan av serien. Vad är den stora skillnaden från förra säsongen?


Den stora skillnaden i vårt unga lag är att alla har ett år mer av erfarenhet och därmed syns en tydlig utveckling hos spelare och laget jämfört med början av förra säsongen. Denna säsong har vi ett fungerande grundspel och kan fokusera på att förbättra detaljer istället. Märks att de yngre tar för sig mer och mer på träningar samt matcher vilket gör vår trupp bred, konkurrensen ökar och vi fortsätter utvecklas.

3, Vad tycker du om serien i år?


Tycker serien är jämn och intressant denna säsong. Jämfört med förra säsongen är det inte lika stor skillnad på botten och toppen i år. De flesta lag är svårslagna och resultaten har visat på att alla kan slå alla. 


4, Ni ångar på i Skånemästerskapen också och har dessutom slagit ut Munka-Ljungby IBK och STT Net Landskrona. Närmast väntar nu Malmö FBC, hur känns det?

Efter att ha slagit ut två av topplagen i vår serie är det nu dags att möta obesegrade serieledarna i division 1, vilket känns som en svår utmaning. Samtidigt blir vi extra taggade när det står ett riktigt bra lag på andra sidan planen och vi kommer verkligen ge allt för att slå motståndarna. Personligen är det dessa matcher man ser fram emot och som är roligast att spela.

5, Hur tror du att matchbilden mot Malmö FBC kommer att se ut?


Till en början kommer matchbilden troligtvis vara att Malmö äger mycket boll, men att vi tar för oss mer och mer under matchens gång. Troligtvis kommer det bli en fartfylld match med många tuffa närkamper och där inget av lagen viker ner sig.

6, Till sist hur tror du att matchen slutar?


Tror vi vänder ett underläge i slutet av matchen och lyckas därefter göra det vinnande målet i sudden.


Vi tackar Amanda för intervjun och önskar henne och sitt lag ett stort lycka till i matchen och även framöver.

//Thomas