lördag 22 november 2014

Seger mot IK Stanstad

Å/K IBS – IK Stanstad  9 – 4 (4-3, 3-1, 2-0)

Toppen möter botten i en svängig match och med en lite annorlunda inramning. Vi hade besök av F-02 som var som var med på vår samling innan matchen. F-02 tjejerna gjorde vad de kunde på läktaren när de hejade fram oss och det tackar vi för.

# 32 Matilda Karlsson gjorde ett solomål

Stanstad tog ledningen efter 5 minuter en ledning som blev kortvarig, för redan efter 5:06 så gör vi 1-1. Det är Anna som påpassligt sprätter upp bollen i nättaket efter passning från Stephanie.  Vi får lite vid i seglen efter detta och fortsätter att skapa mycket och vi får dessutom utdelning. 7:34 smäller det igen och denna gång är det Arta som inte tvekar, hon placerar snyggt bollen i mål. Assisten står än en gång Stephanie för och gör därmed sin andra för dagen. Vi kör på bra nu och fortsätter att trycka tillbaka Stanstad. 9:18 så gör Clara sitt första mål för denna säsong i division 2 och vi har 3-1, assisten står Kalle för. Nu är vi inne i en bra period och samtliga femmor skapar en hel del lägen och vi gör också rättvist 4-1. Här känner vi att matchen är vår och detta skall vi inte tappa, men som vanligt när denna känsla infinner sig så blir vi lite passiva och tar inte jobbet riktigt som vi vill. Stanstad får mer och mer komma i lägen som vi inledningsvis inte tillät. För inom loppet av 1 minut så har de lyckas göra 2 mål och helt plötsligt så står det 4-3. Jag tittar ner mot Mackan och ser att han verkligen kokar av ilska av vårt agerande på banan. Resultatet står sig perioden ut. Vi ger Mackan en ispåse så han lugnar ner sig innan vi går in i omklädningsrummet.

# 19 Amanda Pommer slet hårt i matchen

Efter lite peppning i periodpausen och nerkylning så kommer vi ut på banan igen med att alla bestämt sig för att ge järnet. Det tar 28 sekunder innan Stanstad har kvitterat till 4-4, inte vad vi tänkt oss direkt. Här gör vi målvakts byte, Elin går ut och in kommer Sara. Det saknas inte målchanser i denna match precis, men som det oftast har sett ut så missar vi målet för ofta. Efter 2:46 så får vi äntligen utdelning, det är Arta som drar på ett skott och gör sitt andra mål för dagen efter framspelning av Clara. Vi har nu 5-4 och inom loppet av en minut så gör vi mål igen och nu är det Kalle som snurrar och har lekstuga nere i anfalls hörnan innan hon hänger in 6-4. Nu är det glädje igen på banan och vi lyckas få ett litet försprång. Helt på egen hand tar Pommer tag i bollen från egen planhalva och visar upp sin skicklighet när hon elegant placerar bollen till vänster om målvakten och 7-4 är ett faktum.  Hela andra perioden äger vi helt och hållet och vi visar även upp ett bra boxplay när Linda fick utvisning. Denna period så slutar skottstatistiken på hela 16-2 och det förklarar på vilken sida spelet var på. Perioden slutar också rättvist med 7-4.

# 88 Clara Hansson gjorde sitt första

Vi stuvar om lite i femmorna för att vi vill testa lite olika kombinationer. Det blir lite av en transportsträcka i denna period. Anna åker på en utvisning efter 7 minuters spel och vi får åter igen spela boxplay. Vi visar än en gång upp ett mycket bra boxplay där vi inte ger motståndarna mycket utrymme. De skott som går hela vägen på vårt mål plockar Sara. 9:34 så serverar Emilia Anna som gör sitt andra mål för dagen när hon stänker in bollen i målet. Detta händer direkt efter att vi blivit fulltaliga. 16:25 så är det dags igen, Emilia gör sitt andra mål för dagen och vi har nu 9-4. Den snygga assisten stod Arta för. Vi hinner med ytterligare en utvisning som drabbar Anna, vi får nu möjlighet igen att åter spela boxplay. Vi klarar även ut denna och kan till slut vinna matchen med 9-4.

En match som på pappret kan se enkel ut, men alla matcher skall spelas och matchen är inte slut förrän den är spelad. Idag uppkommer det vissa moment som vi behöver ändra på och jobba med och vi vet att det är lärorikt att spela dessa matcher. Vi vinner matchen och det är vi väldigt glada för. Nu väntar en mycket svår bortamatch mot Landskrona nästa helg som vi måste ladda om till.

Tack för underhållningen tjejer, ni är grymma!

Tack alla som hjälpt till runt matchen, ni är guld värda!