tisdag 1 april 2014

Förlust i första kvalmatchen

3-2 (0-0, 2-0, 1-2)

Då var vi äntligen inne i kvalspelet och resan till Kungälv var starten på äventyret. Bussresan upp gick smärtfritt och vi fick i oss mat och stämningen var på topp. Vi var i Kungälv i lagom tid och vi hade bra med tid för att förbereda oss väl.

Matchen startar och det blir precis som vi hade gått igenom. Vi visste hur de spelar och vi gav de inte mycket utrymme i vår zon. Första perioden blir ett ställningskrig mellan två lag och det skapas en hel del chanser men ingen lyckas få hål på de två duktiga målvakterna. Inför matchen så fick vi ändra lite i våra formationer och det innebar att vi inte kunde spela som vi tänkt. Men trots detta så slutar perioden 0-0.

I andra perioden så får Kungälv en drömstart och det var precis detta vi inte ville skulle hända. Efter att startsignalen gått så tar Kungälv spelaren bollen med handen och vi slutar spelar. Hon har fri väg och kan enkelt lägga in bollen i målet. Vi står alla frågande men domaren är säker på sin sak och dömer mål. Konstigt tycker vi som i första perioden får en utvisning för exakt samma sak. Men vi skakar av oss detta och går in och kör vidare för att komma igång som vi kan. Efter fem minuter så åker vi på ytterligare en utvisning för otillåten trängning. Vi släpper in boxarna och lyckas nästan klara dessa två minuter, men när det endast är ett par sekunder kvar så lyckas de få in ett mål till. 2-0 och vi har en väldig uppförsbacke, nu gäller det att gå in och kriga för att över huvudtaget få till ett mål så att inte Kungälv rycker ytterligare. Men perioden slutar med ledning för Kungälv med 2-0.

# Sara Ginstrup storspelade i målet

Vi ändrar ytterligare inför den tredje perioden i femmorna och nu hoppas vi få en effekt så att vi kan få till ett mål. Trots detta så är det Kungälv som gör ännu ett mål och nu ligger vi under med 3-0. Inte riktigt enligt plan kan jag säga, men vår är Å/K IBS och vi ger oss aldrig. Utan en halv minut senare så tar Johanna Andersson tag i bollen och gör några snygga dragningar och drar till ett skott som målvakten inte kan ta. Ett vilt jubel utbryter och vi känner en enorm glädje, vilken skön känsla att vi lyckas få in ett mål. Kort därefter så åker vi på ytterliger en utvisning för liggande spel. Vi släpper in boxarna igen och de gör ett mycket bra jobb. Sara storspelar i målet och gör en riktigt bra match. Vårt försvar jobbar och sliter mycket bra och detta gör att siffrorna inte springer iväg. Vi skulle få in ett mål till och det är Julia som slår en riktigt fin passning till Fia som inte gör något misstag och vi har 3-2.  Kungälv har under matchen fått två mål bortdömda, det ena för folk i målgården och det andra för spark. Matchen slutar 3-2 och detta gör att kvalet är fortfarande helt öppet. Det är bara att glömma denna match och redan nu börja fokuser på nästa.

Nu har vi en vecka på oss att komma igång ännu mer än i denna match. Nästa kvalmatch spelas nu på söndag 6 april med start klockan 13:00. Se nu till att bjud ner nära och kära till hallen så vi får bra tryck och en härlig stämning.