söndag 16 februari 2014

Förlust mot Röke


4 – 2 (0-1, 1-0, 3-1)

Fredag kväll och match borta mot Röke och första matchen för vår U-lag efter nyår. Vi kom till spel med tre femmor och en målvakt.

                                          #96 Veronica Elger gör åter en mycket bra match!


Första perioden drar igång och bägge lagen har målchanser. Vi kör med en hel femma från vårt duktiga F13 lag. Tycker vi spelar rätt okej i denna period trots att vi inte har något spelövertag. Ellinor gör ett ryck på vänsterkanten, får en passning av Matilda och hänger in bollen snyggt i bortre krysset helt iskallt. Vi vinner denna period med 1-0 och det känns rätt bra faktiskt.

Andra perioden blir också en böljande period och chanserna finns på båda hållen. Dock tycker jag det är oskärpa i avsluten och att vi tar konstiga beslut. Idag saknar vi en del målskyttar som inte är med. F13 tjejerna gör en mycket bra period och visar ingen respekt alls. De jobbar precis som vi vill att de skall jobba och här borde våra mer rutinerade spelare ta efter. Vi lyckas inte gör mål men det lyckas tyvärr Röke med och perioden slutar 1-1.

Tredje perioden blir en tung period där vi går ner oss fullständigt och släpper in Röke lite väl mycket. Det finns ingen vilja och go i laget utan alla väntar på att någon annan skall ta tag i det utan att man själv känner någon delaktighet. Alla skall inte ta åt sig av detta Veronica och vår F13 tjejer är fantastiskt bra och vill så gärna spela. I slutet lyckas vi få in bollen och det är Maja som gör mål och passningen stod Clara för.

Tyvärr har vi ingen bild på F13 tjejerna, men annars hade den varit med i detta referat. Framtiden bådar gott för Å/K IBS. Vilka duktiga spelare vi kan fylla på med inom några år.

Tack för uppvisningen Stella, Michaela, Clara, Maja och Moa.

//Thomas & Mats