söndag 3 mars 2013

Vilka tjejer föreningen har!

Bilden säger mer än tusen ord         Foto Kent Tillgren

Då har vi nått målet vi hade för säsongen, ett mål som några tyckte var kaxigt att ha.Själv tycker jag att, blir man tvåa och faller på mållinjen, måste man ha målsättningen att vinna serien, annars gör man inte tjejerna rättvisa. Men nu glömmer vi det och går över till matchen.

Vi börjar bra och har ett bra grepp om matchen, tyvärr vill inte bollen in, samtidigt som Förslöv står emot bra. I den elfte minuten får vi hål på Förslöv, då Emilia kan spräcka nollan för oss. Hon gör en snygg vändning och gör 1-0. Strax därefter får vi en utvisning emot oss, då Anna får besöka botbänken. Vi klarar av utvisningen galant och precis när Anna kommer ut på plan, kan Kalle vinna boll och hittar sedan Anna som elegant rundar målvakten och gör 2-0. Det blir inga fler mål i första perioden, men vi känner att vi har bra koll på matchen.

Andra perioden kan inte börja mycket bättre, då vi mycket snabbt kan öka på till 3-0. Därefter slappnar vi av lite och det utnyttjar Förslöv och kan göra två snabba mål och plötsligt är det match igen. Repliken kom dock snabbt då Jenny O kan öka på till 4-2 nästan direkt efter tekning, å vad skönt. Här kunde man ju som tränare bli lite orolig att tjejerna skulle bli lite nervösa. Istället spelar tjejerna ut sitt register och vi spelar en helt underbar innebandy i en sådan här viktig match. Mycket roligt att se att dessa unga tjejer kan spela så i denna viktiga match. Vad minns vi då mer från denna perioden?

Givetvis minns vi att äntligen fick Arta göra sitt första mål för Åstorp, det var efterlängtat. Det elegantaste målet i andra perioden var nog ändå Rosannas härliga skott i krysset. Måste även nämna Alec's underbara frislag från egen zon. ni som inte var där får fråga någon som var på plats...

Tredje perioden spelar vi lika bra som den andra, tjejerna spelar ut och har många härliga kombinationer. Alla femmor producerar framåt och gör det riktigt bra, backarna står upp och hittar forwards i fina lägen. Nej, som tränare är det, i det här läget, bara att stå och njuta.

Nu kommer vi njuta av detta några veckor innan vi börjar uppladdningen för spel i en högre division.