söndag 20 januari 2013

Oavgjort i seriefinalen

Hårda tag framför målet        Foto Gert Johansson

Ja det råder ingen tvekan vem som vann mest på resultatet igår, det gjorde vi! Vi behåller greppet om serien fortfarande, även om det visst det är mycket kvar ännu. Nu är det stor skillnad mellan lagen och att underskatta ett lag kan också ställa till det. Nu över till själva matchen, Örkelljunga kunde tidigt ta ledningen, när vi tappar boll på mittplan. Vi drabbas lite senare av en utvisning, denna reder vi ut utan några större bekymmer, sedan skapar vi en del under perioden, men vi gör inga mål. I andra perioden lyckas vi få lite bättre tryck mot deras mål, tyvärr tar avsluten i stolpen/ribban... Ett mål blir det och vilket mål sedan! Det är Anna, som varit sjuk ett tag och bara spelade några sporadiska byten, som får en passning och drar till på volley, bollen sitter i krysset så det bara sjunger om det!
I den tredje perioden får vi en straff som vi inte lyckas förvalta, men vi utnyttjar powerplayet efter, då Emilia kan dra in ett härligt skott och vi tar ledningen med 2-1. Vi drabbas av en utvisning till, även denna gången håller vi rent. I den femtonde minuten kan Örkelljunga kvittera efter ett frislag, där vi ligger alldeles för långt ifrån motståndarna. Matchen slutar oavgjort, Örkelljunga är nära att göra mål på slutet med ett skott i ribban. Men vi var nog många som tyckte att oavgjort speglade matchen bra.

Vilka höjde sig då över mängden i denna matchen då? Jag tycker att Linnéa gör en kanoninsats i målet. Mollan var tillbaka och gör en bra match, tillsammans med Alec så stack de tre ut en del. Nu fortsätter vi att hålla fullt fokus och nu ska vi inte släppa detta, med rätt inställning och lagarbete, så når vi hela vägen!
Jag vill även passa på att tacka alla spelare och supportrar för den härliga stämningen på Kyrkbacken på lördagskvällen.