söndag 13 januari 2013

Kämpaseger mot Munka

Kalle stod för tre assister      Foto Roger Nielsen

Vi vinner ännu en match och här tog vi revansch mot Munka för förlusten i Skånemästerskapen.  En viktig match, framför allt för Munka, som nu får det svårt att nå första eller andra platsen i serien. Det var många nervösa tjejer som kom till dagens samling.Det blir tyvärr ingen välspelad match, vi lyckades väl inte få tjejerna att prestera sitt bästa spel. Nu är det ju så att idag var poängen viktigare än spelkvaliteten.
Munka kan ta ledningen i den fjärde minuten, en retur som petas in framför mål. Vi kan kvittera i den 15:e spelminuten, när Alec får en fin passning av Kalle i slottet, tar skott och så är bollen i mål.
Vi får en drömstart på andra perioden då vi gör 2-1 redan efter 18 sekunder. Frågan om inte det var dagens snyggaste anfall, snabbt passningsspel och Emilia vänder om och drar in bollen, otagbart för målvakten, assisten åter igen från Kalle. Munka får sedan till en kvittering dryga minuten senare och efter detta står det och väger en stund. Vi lyckas inte med uppspelen och slarvar en del, men det positiva är att vi samtidigt inte heller låter Munka få några direkta chanser, utan vi försvarar oss bra. I den sista minuten lägger Frida ett långskott mot mål, det är mycket folk framför målet och bollen droppar in i mål. Klockan står på 19.22 och detta är förstås ett underbart sätt att avsluta perioden på.

Vi fortsätter att kämpa på i sista perioden, pressen ligger på Munka men de tillåts inte skapa några direkta chanser. De skott som trots allt går igenom tar Linnéa hand om. I den sjunde minuten drabbas Munka av en utvisning efter en ful bentackling på Cajsa, som tur är skadas hon inte. Vi gör inget bra powerplay och skapar inte mycket. Men precis när de blir fulltaliga, hittar Kalle Cajsa framför mål och med en backhand kan hon sätta bollen bakom Munkas målvakt. 4-2 och nu är det bara att fortsätta spela säkert och bevaka ledningen. Vi håller undan och de gör inga mål, utan vi försvarar oss på ett bra vis

Detta är en viktig seger för oss, härligt av tjejerna att kunna stå upp och kunna försvara så bra och vinna. Svårt att säga vilka som var bra idag, men visst ska jag ta ut någon ändå. Alec var bra och var nog banans bästa spelare. Cajsa gör sin bästa match för säsongen, mycket bra i det defensiva spelet. Kalle står för mycket konstruktivt framåt  och spelar som sagt var fram till tre mål. Sedan är det jämnt mellan många och alla gör en bra match. En riktigt härlig kämpaseger, tack tjejer!