lördag 26 januari 2013

Ännu en seger

Julia håller rent framför Linnéa        Foto Roger Nielsen

Vi tar idag ännu en seger mot Lugi. Det är dock Lugi som tar ledningen i matchen, ett lite snöpligt mål men de räknas också. Vi kommer tillbaka och kan kvittera innan paus, så ställningen är 1-1 efter första perioden. Vi spelar lite stressat och behöver lugna ner oss lite och låta bollen gå lite mer istället för att transportera den för mycket.

Det blir mycket bättre spel från vår sida i den andra perioden, vi får se ett jättefint mål från Sofia elegant framspelad av Emilia och Lisa gör sitt första mål för oss. Nu börjar spelet se lite bättre ut och vi trummar på och skapar lite mer. Vi rullar runt på tre femmor och gör det bra, viktigt och låta alla spela och utvecklas. I dag var det kul att se Petra göra en mycket bra match på backen och verkligen visa att hon vill kriga om en plats i laget. Vi leder med 4-1 efter andra perioden och gör det välförtjänt genom bra spel.

Vi fortsätter att trumma på i tredje perioden och banans bästa spelare får även hon göra mål, nämligen Cajsa. Ett härligt skott som sitter i krysset. Matchen slutar till slut med en säker seger med 8-2.

Som jag sa till Lugis tränare efter matchen, jag kan inte förstå att de förlorat en del matcher så stort, då de står upp och spelar bra. Då sa han att, detta var deras andra bästa match för säsongen, den bästa var borta mot oss. Typiskt att de ska göra sina bästa matcher just mot oss.

Bäst på plan denna eftermiddag var Cajsa, hon visar verkligen nu varför jag tror och har trott mycket på henne. Emilia och Sofia gör också en bra match, vars två mål talar sitt tydliga språk (Sofia det funkar att lägga in en bild på dig!).

Nu laddar vi för Emmaljunga hemma nästa fredag!