måndag 7 januari 2013

Andra träningsmatchen avklarad

Alec har reducerat till 3-2      Foto Roger Nielsen

Vi har nu spelat två träningsmatcher efter nyår. Först ut var matchen mot Helsingborg, tjejerna gör en bra match och vi spelar bra. Matchen slutar med förlust 6-8.

Nästa match var mot ännu tuffare motstånd, nämligen Hjärnarp. Hjärnarp kommer till spel med ett bra lag och vill spela en snabb och härlig innebandy. Det här blir en bra match, samtidigt kan tjejerna se vad som krävs för att spela i division 2. Cajsa säger en sak efter matchen, som visar en av skillnaderna mellan serierna, hon var lika trött efter en period som hon brukar vara efter en hel seriematch. Nu över till matchen mot Hjärnarp.

Vi står länge upp bra, visst Hjärnarp äger boll mer och är lite snabbare med boll, har lite bättre passningar. Men vi lyckas ändå skapa bra chanser och låter inte Hjärnarp skapa för klara chanser. Hjärnarp kan ta ledningen i matchen, men vi kvitterar efter en backhand av Jenny Olander. Hjärnarp återtar ledningen, medan vi fortsätter att skapa chanser. Bland annat har vi en straff, tyvärr räddar Elin i Hjärnarpsmålet den. Vi gör ytterligare ett mål, denna gången är det Alec som sätter ett fint skott i krysset. Hjärnarp vinner till slut med 6-2. Två mål kommer i slutet när vi inte riktigt orkar stå emot.
Sammanfattningvis gör vi vår bästa match för säsongen och det är roligt att se att tjejerna hela tiden utvecklas och blir klokare och klokare i sina beslut. Vi har ett ungt lag som behöver sådana här matcher, framför allt för att se vad som behövs utvecklas för att kunna etablera sig i tvåa.

Coach Roger