torsdag 20 december 2012

Halva serien avklarad!


Hur alla matcher gått i höst?

Nu är är vi halvägs till vårt mål att spela i division 2 säsongen 2013/2014. Kommer vi att nå det? Ja, vi liksom alla andra lag tar inte ut något i förskott, men är givetvis optimistiska inför det som är kvar. Vi har vunnit alla 8 matcher i serien, har två förluster i Skånemästerskapen. En förlust mot FCH, som vanligt höll jag på att säga, men lite så är det och har varit de senaste åren. Det blev förlust mot Munka Ljungby också i Skånemästerskapen, en tung sådan då jag tycker vi var det bättre laget. Men gör man inte mål på sina chanser, är det tufft att vinna.

Största överraskningen i serien!

Här blir det två svar. Munka är "bara" trea. Ja jag rankade det laget lite före Örkelljunga, men hatten av för Daniel Rudvall och Örkelljunga, som trots en liten trupp och en del skador, så här långt gjort en bra säsong. Göinge, som i år tagit ett stort kliv framåt och ligger precis efter topp fyra, tveksamt om jag tippat dem före t.ex. Emmaljunga.

Vilket resultat är mest överraskande?

Det får nog bli vårt eget 1-0 hemma mot Lugi. Här kom vi undan med blotta förskräckelsen, har ännu idag svårt att säga varför det blev som det blev. Visst gör Lugi sin bästa match för säsongen så långt, det är jag och deras tränare överens om, men ändå. Vi bestämde oss att inte analysera den matchen för mycket, ibland blir det inte som man tänkt. Förslövs poäng mot Munka säger kanske en del, men jag vet att Förslöv är inte så långt efter oss andra och i enstaka matcher kan de definitivt vinna mot alla lag i serien.

Vi går igenom lagets utformning under hösten och börjar på målvaktssidan

Här jobbade Simon och jag hårt för att lösa målvaktsdilemmat innan serien startade. Jenny Nilsson kom och tränade med oss efter serien var slut förra säsongen. Såg spännande ut, men det var länge sedan hon spelade, så vi kände att vi ville ha minst en till. Vi kontaktade och pratade med många, men ingen lösning hittades. Ja, Katarina Norlöv sa att hon fanns kvar som backup om Jenny skulle skada sig, men ville inte träna, då hon nu kände att det var dags att ta en paus från innebandyn. Jenny blev således vårt första och inledningsvis enda målvaktsalternativ. Nu har vi även fått in Linnéa Holmqvist på lån från Engelholm. Detta innebär att vi har två bra målvakter att tillgå. Ja, Jenny Nilsson har varit den största överraskningen för mig i år, det är bara att erkänna, jag trodde inte hon så snabbt skulle kunna komma upp i den den klassen hon visat. Linnéa har sedan dag ett visat att hon vill konkurrera med Jenny om platsen, vilken givetvis sporrar tjejerna att utvecklas och ligga i på träningen.

Hur ser det ut på backsidan?

Vi jobbade hårt med försvarsspelet förra säsongen och var då nöjda med det. Det har blivit ännu bättre i år och vi har släppt in minst mål i serien ihop med Örkelljunga (en match mindre spelad har de dock). Vi fortsätter att jobba på att bli ännu bättre med uppspelen i år. Här finns mer att utveckla, men Rom byggdes ju inte på en dag. Tycker det ser bra ut och jag är övertygad om att här finns mycket mer att hämta!

Hur ser det ut forwardsidan?

Mycket roligt att se att vi är det lag som gjort flest mål i serien, vi tappade ju Eleonore som var vassast framåt ifjol, om man tittar till antal matcher. Nu har vi många målskyttar och det är en stor styrka att många kan avgöra matcherna. Visst sticker Anna Johansson ut med sin explosivitet och fart, men jag tror att det finns ännu mer att hämta målmässigt. Vi har försökt att hålla ihop femmorna mer än vad vi gjorde under förra säsongen, men det blir alltid förändringar, skador, sjukdomar och jobb går inte att komma ifrån. Vi har ett bra spelarkapital och det är alltid bra att kunna ha olika alternativ. Här vet jag att många av våra supportrar har ideér och det är ju alltid roligt att personer engagerar sig. Sedan är det lätt att dra slutsatser utan att se till helheten, men det är roligt med det stora intresset kring laget.

När avgörs serien nu då?

Många viktiga matcher kommer direkt i Januari. Vi börjar mot Munka Ljungby hemma och med en seger där, så ska inte Munka kunna gå ifatt oss. Sedan är det dags för Örkelljunga i deras hemmaborg. Finns nog inte många lag som ser fram emot att spela där, liten plan och räls i mitten. Klart att det är en fördel för dem, men vi ska givetvis förbereda oss på bästa möjliga vis för det. Ja, som ni förstår är det två viktiga matcher direkt och det ser vi fram emot. Om serien avgörs där eller det kommer längre fram återstår att se. Vi ska givetvis göra allt för att fortsätta vår förlustfria rad. Kommer det avgöras redan i Januari? Ja så klart hoppas jag ju på det!

Coach Roger