söndag 2 december 2012

Förlust i sudden

Julia har precis avfyrat bössan      Foto Roger Nielsen

Det blev en smärtsam förlust mot Munka Ljungby i Skånemästerskapen. Vi startar matchen bra och skapar ett antal bra chanser. Vi får utdelning i den sjätte minuten då Julia skjuter utifrån och det blir en retur som Kalle kan lägga in. Därefter fortsätter vi att ha boll mycket, skulle kanske skjutit någon gång mer när vi är i slottet och har läge. Trots stort bollinnehav dröjer det till den nittonde minuten innan vi kan öka på ledningen. Det är Frida som skjuter från egen planhalva, Kalle skymmer målvakten och då kan bollen slinka in. Ett härligt mål att få precis innan paus.
Munka lyckas reducera i den andra perioden till 2-1, vi har också chanser men lyckas inte förvalta dem.
Vi spelar kanske inte lika bra i andra perioden, men jag tycker ändå vi är det bättre laget på planen.
I inledningen på tredje perioden lyckas Munka återigen trycka in bollen. Vi har två powerplay i denna perioden, men lyckas inte förvalta något läge. Matchen slutar oavgjort, mycket tack vare att vi inte får in bollen, trots alla våra fina möjligheter. Det är vi som står för en bättre, mer kreativ innebandy, men som sagt många gånger förut, det är målen som räknas.
Förlängning väntar istället och första målet vinner. Även i förlängningen har vi chanser att avgöra matchen, men lyckas inte. Det är Munka som till slut, efter 29 minuters förlängning, kan gå segrande ur matchen. Det som är bittert är att målet föregås av ett solklart slag på Julias klubba, där de då vinner bollen och kan göra mål. Det kokade i Julia, men desto skönare att se att hon då inte säger något dumt, utan trots att behåller lugnet.

Vi hade matchen i vår hand efter en period, då vi spelat mycket bra innebandy och även kunde göra två mål. Vi lyckas dock inte knyta ihop säcken och stänga matchen, mycket beroende på att  vi får inte riktigt förvaltar och får utdelning på våra chanser. Jag är mycket nöjd med tjejerna som fortsätter att spela bättre och bättre. Jenny fortsätter att imponera i målet och visa att hon är en duktig målvakt. Nu kommer vi ha en spelledig helg och ladda batterierna till sista matchen innan juluppehållet.