söndag 25 november 2012

Tre poäng i Eslöv

Sofia var på hugget.          Arkivfoto Roger Nielsen

Ett gäng glada tjejer hittade ner till Eslöv för att spela den sjätte matchen för säsongen. Med viss avsaknad av spelare så blev det till att lira med två femmor.

Matchen började önskvärt med bra fart i benen och ett tidigt tag i taktpinnen. Båda femmor spelar mest på offensiv planhalva och Eslöv får bara försvara. Skotten hittade fram tidigt och Eslövs målvakt får visa sin bästa sida. Vårt spel blev mer och mer metodiskt och slutligen så spelades hemmalaget ut fullständigt och i tolfte minuter kunde Kalle servera Emilia på bortre stolpen, Emilia som då kyligt la in 0-1.
Samma femma spelade lika bra i sitt nästa byte, då Jenny hittade sin lucka till 0-2, assisterad av Mollan.
Innan periodvila så var det även dags för den andra femman att få resultat, då man spelade så tålmodigt att Eslövs spelare bara tittade boll. Sofia hittade in till en fristående Frida som inte gjorde nåt misstag och 0-3.

I början av andra perioden så taggade Eslöv till lite och började spela mer 2-2-1. Deras poängbästa irriterade ofta runt våra backar. Vi tappade lite fokus emellanåt och spelet kom av sig ibland. En "lagom" period kantades av två fina mål i en lyckosam tvåminutersperiod. Först hittade en boll runt mittplan, tillbaka till Petra, som skickade en välplacerad svävare förbi en ställd målvakt. Ett vackert första mål för säsongen av henne. I minuten efter så placerade Emilia bollen så väl man bara kan till 0-5, assisterad av Julia.
Fortsättningen av andra perioden var svajig och vi fick kämpa extra för att nå fram. Eslöv fick några chanser men Jenny är för bra i mål för att deras chanser skulle få nåt resultat.

Inför tredje perioden blev det några förändringar i femmorna för att bli stabilare. Vi hade bara en ordinarie center och totalt sju forwards till de sex platserna. Alla skulle spela i denna matchen, vilket gjorde det tålamodsprövande att hitta varandra. Lägg därtill ett parkettgolv som var halt och svajigt på sina ställen. Bollen hoppade lätt till under matchen, vilket hindrade en hel del skönspel.
I väntan på att Eslöv skulle vila klart så tog Kalle ett tillfälle och bjuda den ditresta publiken på något extra.
En ringdans med jojk för att få igång spelarna tog fart, med högsta underhållningsvärde.
När spelet sedermera tog fart så dröjde det bara något byte innan Kalle placerade in ett skott i bortre gaveln, assisterat av Frida. Målvakten trodde inte på den överraskningen, som Kalle gärna bjöd på till 0-6.
En bit in i perioden så kom den enda utvisningen i matchen och vi fick PP. Ett mycket bra överläge med tålamod och bra agerande gav några vassa avslut, utan att resultera i mål.
I en rörig situation runt mittplan så såg Eslövs bäste spelare sin chans och med en stark vilja fick hon iväg ett skott, som hittade in precis innanför bortre stolpen.

1-6 blev slutresultatet i en match där vi stundtals visar vad vi kan, men saknar den där riktiga spänningen. Alla gör en godkänd match, med extra plus till Sofia som verkligen har hittat rätt denna säsongen och ger allt hela matchen igenom oavsett situation, samt till Emilia som börjat få målkänning igen och sätter två fina avslut i denna match.