onsdag 3 oktober 2012

Seriepremiär mot Munka Ljungby

Målglädje på lördag?    Arkivfoto Roger Nielsen

Texten ändrad, då jag tyvärr bommat att skriva Frida Larsson bland nyförvärven.

Dags för första seriematchen för säsongen och detta mot ett hårdsatsande Munka Ljungby. Men först över till vårt eget lag, som i år kommer gå för seriesegern. När jag tog uppdraget som tränare för damlaget var det med målet  att inom två år ta upp laget till tvåan. Det var ju nära förra säsongen, men tyvärr föll vi på målsnöret i kvalet. Vi har till denna säsongen mist Eleonore Glebe, som studerar i Växjö numera. Vi har även delvis tappat Katarina Norlöv i målet, men hon finns tillgänglig om en skada skulle uppstå. Lämnat laget har också Isabelle Sjödahl gjort, hon har lagt klubban på hyllan. Det är några tunga namn som vi tyvärr inte har tillgång till, men så är ju alltid livet som tränare. Vi har fått två nya till laget, Jenny Nilsson i mål, Cajsa Nilsson som forward Samt Frida Larsson som kommit från Engelholm. Det ska bli spännande att följa dessa och se hur mycket de kan utvecklas. Vi har ju även Anna Johansson med från start denna säsong, samt Anna Hansson som fick sin förra säsong spolierad på grund av tidig knäskada. Det gör att konkurrensen om platserna är ännu hårdare i år. 

Vi har haft en bra försäsong, även om man som tränare alltid vill ännu mer än vad man ibland hinner med. Vi är mest nöjda med att vi nu börjat utveckla vårt anfallsspel, det börjar se riktigt bra ut. Vi satsade mycket på att bygga grunden från ett säkert försvarsspel förra säsongen. Nu börjar alla bitarna falla på plats. Jag har också kunnat att se att våra unga tjejer klivit ytterligare steg framåt i utvecklingen, så det ska mycket spännande att se hur bra de kan bli.

Målsättning är glasklar, vi vill vinna serien i år. En del tränare är försiktiga i sina uttalande om hur det ska gå, men här finns inga tvivel om vilket målsättning vi har i år.
Nu börjar det ju riktigt tufft direkt, med match mot Munka, som på slutet nu fått in en del duktiga spelare från Engelholm. Hur bra Munka är som lag vet vi inte riktigt ännu, men de har gjort riktigt bra matcher i Skånemästerskapen. Så det finns en del som tror att det är de båda topplagen, som möts redan i första matchen. Nu ska vi inte räkna bort alla andra lag, men visst finns det en del som talar för oss två, med Örkelljunga som en outsider. 
Tyvärr har vi haft en del förkylningar och en del skador på slutet, som ställt till det för oss, men jag räknar med att kunna ställa tre femmor på planen på lördag.

Det känns även som vi blivit mycket starkare på ledarsidan, där jag i år har Simon Pettersson vid min sidan från början. Vi har ett mycket mer delat ledarskap i år, vilket känns riktigt bra då vi kompletterar varandra till en ännu högre nivå.

Coach Roger Nielsen