lördag 20 oktober 2012

Seger mot Örkelljunga

Anna gjorde två mål ikväll      Foto Roger Nielsen

Vilken match det kom att bli mot Örkelljunga, som kommer från tvåan och har ett bra tempo sedan dess. Det är bara att erkänna det blev tuffare än vad jag trott. Nu lyckas vi ta ledningen genom Jenny O. framspelad av Sofia. Var det rättvist? Kanske, men jag tycker vi är det bättre laget i första perioden.
Vi skapar ett antal chanser, klarar av ett boxplay och leder med 1-0, så visst, resultatmässigt ser det bra ut, men vi är inte på något vi säkra.

Andra perioden och ställningen som sagt 1-0, när vi efter en stund får möjlighet att spela powerplay. Vi gör det inte riktigt bra, visst vi håller bollen och rullar runt, men skapar inget. När det bara är några sekunder kvar av utvisningen, tar Frida saken i egna händer och drar på ett långskott, som går in i bortre krysset. Vi drar i vår tur på oss en utvisning en liten stund senare. Den kan Örkelljunga utnyttja, då vi misslyckas med ett uppspel och vips så är det 2-1. Någon minut senare igen är det vi som får möjlighet i powerplay, det utnyttjar vi även denna gång. Anna får bollen och kan elegant gå köksvägen och göra 3-1. Det blir inte fler mål i andra perioden utan vi går till pausvila med ledning 3-1.

Det går inte mer än 44 sekunder av den tredje perioden innan bortalaget reducerar till 3-2 och nu är det match igen. Jag tycker vi blir lite ängsliga i vårt spel och vårt sätt att bemöta Örkelljungas offensiv och tar därför en timeout efter sju minuter. Detta blir ett lyckodrag, då vi kan göra 4-2 bara 30 sekunder efter den, då Anna återigen gör ett elegant mål via köksvägen. 4-2 på tavlan och kanske lite andrum för oss? Vi skapar en del chanser och har ett antal lägen att avgöra matchen, tyvärr lyckas vi inte med det, utan istället blir det 4-3 en stund senare.
Vi lyckas hålla undan, med nöd och näppe, de sista minuterna och minns tacksamt Jennys fina räddning på slutet.

Vi vinner matchen idag, vilket är kanon! Örkelljunga är ett snäpp bättre än vad vi trodde. Då är det givetvis underbart att stå som segrare. Detta var en tuffare match än den mot Munka, vilket överraskade oss en del.
Vilka var då bra idag? Som alltid är det flera som står ut, men plus idag går till Jenny N. i målet, som visar att hon är en bra målvakt, om nu någon tvivlat på det. Mollan och Julia är stabila på backsidan.
Mycket roligt att se så många i publiken, tack för ert stöd!!

Ännu en match till handlingarna - tuff, hård och krävande - så jäkla underbart med ännu en seger!