lördag 6 oktober 2012

Nejia gjorde första målet för säsongen

Nejia har gjort 1-0 till oss             Foto Roger Nielsen

Första serimmatchen mot Munka Ljungby, som imponerat i Skånemästerskapen mot andra division två-lag. Nu skulle det visa sig att vi var det bättre laget och hade matchen i våra händer väldigt länge. Nejia gör första målet, då Frida lägger in bollen på mål, där Nejia är med på noterna och kan stöta in bollen. Vi kommer av oss lite då Anna J.visas ut, när hon reflexmässigt tar ner bollen med handen. Det kan vara svårt att kombinera hockey och innebandy ibland. Nu spelar vi stabilt i boxplay och Munka skapar egentligen inte så mycket. Vi har några lägen till i första perioden, men lyckas inte utnyttja dem. Vi går till pausvila med en ett-målsledning och med ganska bra kontroll på matchen.

Vi fortsätter att trumma på i andra perioden och Anna J. visar att hon har en speed som få (nej, ingen) har i denna divisionen. Munka får en utvisning efter 1.26. Denna ser vi till att utnyttja, då Anna går in från kanten och sprätter in 2-0, passningen kommer från Frida. Vi fortsätter att skapa tryck mot Munka och har många bra skott under en god stund. I den elfte minuten är det dags för Anna J. igen, denna gången framspelad av Julia. 3-0 och vi har bra grepp om matchen, visst Munka sticker upp ibland men de få lägen de skapar är Jenny N. med bra på noterna. I den sextonde minuten får Munka en reducering. I en rörig situation framför målet kommer ett så kallat skitmål, där bollen knappt har styrfart över mållinjen, men alla mål räknas...Nu drar Munka på sig en hands direkt efter och när Anna J trampar in i powerplay får hon slag på klubban, vilket leder till ännu en utvisning för Munka. Spel 5-3 i dryga 1.35 sekunder för oss. Vi skapar några lägen, men slarvar också i några, som gör att vi onödigt tappar boll. Men efter bara en kort stund hittar Jenny O fram till Sofia, som drar direkt och skottet sitter otagbart i krysset. 4-1 ganska direkt efter deras reducering, det är ju alltid skönt med en sådan replik. Pausvila och vi har ett klart grepp om matchen.

Sista perioden och vi inser att Munka garanterat kommer att ge järnet för att få in reducering. Vi drabbas tidigt av en utvisning på Cajsa, men nu spelar vi stabilt i boxplay och kan hålla rent framför mål. Vi skapar fortfarande en del chanser framåt, inte minst Anna J. visar upp en fart som inte Munka hänger med i, tyvärr vill inte bollen in någon mer gång för henne. Munka lyckas få in bollen i mål i den sjunde minuten, återigen i en tilltrasslad situation framför mål, där vi inte får undan bollen. Vi skapar en del chanser till, men det gör även Munka, ett skott i stolpen och en boll som rullar längs mållinjen. Även vi har en jättechans, då Mollan fyller på och får i väg ett bra skott som målvakten räddar och bollen smiter tätt över (det blev deras boll, men jag är rätt säker på att hon var på den).  Vi tar timeout och går ner på två rena femmor och kan hålla undan och vinna med 4-2. Härligt med seger i denna tuffa matchen borta mot Munka, en mycket skön start på årets serie.

Bäst idag var Anna Johansson som visar att hon har väldigt mycket i sig. Jenny visar att hon ersätter Katarina i målet på ett härligt sätt, mycket stabil idag. Mollan visar också att hon tagit ett kliv ytterligare i sin utveckling.  Det var många fler som var bra, men dessa tre tycker jag sticker ut lite mer idag. Nu laddar vi batterierna inför Örkelljunga hemma, de kommer ju från division två, så det är ännu en tuff match. Måste passa på och tacka alla som var och tittade på oss, vi hade mer folk på vår sida än vad Munka hade, tack för ert stöd det betyder mycket för oss!