onsdag 11 april 2012

Förlust i sudden death

Alec gör 1-2                    Foto Kent Tillgren

Vi gör inte en lika bra första period som hemma, men vi saknar inte chanser. I den fjortonde minuten kan Engelholm ta ledningen efter ett frislags-petning till Felicia Almén Norén, här ska vi vara snabbare på henne. Vi visste om att att hon var het på frislag. Vi får möjlighet i numerärt överläge, men lyckas inte utnyttja detta, tyvärr skapas ingen riktigt het chans här.

Vi kommer ut till andra perioden fortfarande fyllda av energi och vid gott mod, då vi är med i matchen. Vi drabbas av en utvisning, denna klarar vi av på ett mycket bra sätt, utan att Engelholm kan skapa några jättechanser. I den elfte minuten får vi en straff, då de låser Eleonores klubba när hon kommer fri. Alec tar den, men tyvärr kan Hanna Lindskog rädda för Engelholm. Vi får då chansen i numerärt överläge, men lyckas inte skapa några jättebra chanser. En stund senare är det dags för ännu en utvisning för oss, även denna klarar vi utan att släppa in något mål. Här sätts dock Katta på prov, men det klarar hon galant. Det blir inga mål i andra perioden, .

Återigen försöker jag gjuta mod i tjejerna i pausen, det är helt klart möjligt för oss att vända detta, vi ska "bara" få in första bollen i mål, för att sedan tro på att vi kan göra fler.
I den sjunde minuten vinner vi boll på mitten, Kalle driver upp och kan skära in från kanten och servera Elle, som inte gör något misstag. 1-1 och äntligen fick vi hål på Engelholm. Vi drabbas av ytterligare en utvisning, i denna kan vi göra mål och det är faktiskt rättvist, då vi skapar flera chanser i detta boxplay. Det är Alec som gör det, på pass av Kalle igen. Minuten senare får vi ett frislag på mittplan, Mollan petar till Julia som lyfter in mot mål och minsann går bollen in! Klockan står på 11.26 och vi har vänt och nu är det 4-4, om vi räknar målen i första matchen med. Tyvärr får vi ännu en utvisning en stund senare, återigen är vi starka och reder ut denna. Därefter har vi ett par fina chanser, Elle med ett bra skott, som målvakten inte vet om att hon räddar. Matchen går till förlängning och vi skapar ett par halvchanser, men det är Engelholm som kan göra det avgörande målet efter 5.42 av förlängningen.

Matchen är slut och vi har förlorat kvalet, men jag är stolt över tjejerna på vilket sätt dom har lyckats att resa sig och vända på matchen i sista perioden, det är lagmoral det!  Det är tungt att förlora, för kanske hade lite tur varit allt som behövts för att vinna matchen...