fredag 30 mars 2012

Vem av dessa avgör till Å/K´s fördel?


Om en dryg vecka är det dags för första kvalmatchen mot Engelholm. Engelholm är givetvis favoriter till segern, alla vet hur svårt det varit för lagen från trean att klara sig kvar säsongen efter avancemang. FCH trillade ner senast det begav sig och vann därefter trean. Lugi besegrade Malmhaug i första kvalmatchen av deras bägge möten. Ja, som ni förstår är det en hel del som talar till Engelholms fördel. Men vi lovar att ge Engelholm en rejäl match om det hela. Nu är det säkert några som undrar om inte jag tror på mitt lag. Jo det är klart att jag gör, jag vet att om vi kan prestera på topp, kommer vi kunna vinna, det är ingen fråga om det. Vi har blivit bättre och bättre under säsongens gång och jag längtar redan till påskafton. Vi kommer att komma med ett hungrigt ungt lag till matchen. Det är många som utvecklats under säsongen och de kommer att utvecklas ännu mer. Här nedan kommer lite fakta om några av de mest rutinerade spelare vi har i laget. Lite olika rutin, de flesta från innebandy, men även någon från en annan sport.

Vi börjar med en av de mest rutinerade spelarna i laget, Alexandra Nilsson. Alec som hon kallas av alla, har länge varit Åstorp trogen, förutom ett kortare besök i FCH. Alec som från början spelat back i många år, har i år spelat center i de flesta matcher. Med sin förmåga att hålla i bollen och sin stora spelförståelse är hon en härlig center att ha. Vi har dock flyttat tillbaka Alec som back på slutet, för att stärka upp och ha en säker, spelförande back som vågar göra lite oväntade saker på backen. Alec vågar även ta steget fram och det kommer säkert ställa till det för Engelholm.

Nästa spelare att nämna blir Jenny Olander, som spelar center i vår andrafemma. Jenny har länge tillhört den lovande skaran, inte minst med ett härligt dragskott. Jenny har kommit mer och mer och är en av anledningar till att andrafemman producerat mycket på slutet i serien.  Det ska bli roligt att se om andrafemman kan vara lika lyckosam i kvalet.

Eleonore Glebe, med rutin från tvåan i Åstorp och även med rutin från ettan med Engelholm. Elle kom tillbaka från Engelholm mitt under säsongen, när hon inte fick tiden att räcka till. Eleonore är en riktig vinnarskalle, som alltid ger allt på alla träningar, en spelare som alla tränare älskar att ha i sitt lag. Är snabb med en jättebra blick för spelet och en fighter av stora mått. Kommer sätta upp ett härligt tempo på förstafemman, kommer Engelholm hinna med här?

Anna Johansson, som när hennes stora mål för säsongen var uppnått - junior-OS i ishockey, hörde av sig om hon kunde börja träna innebandy igen, är den fjärde tjejen att nämna. Givetvis ville vi att hon skulle komma och vips så var hon där på träningarna. Anna är den spelare som är bäst tränad i laget och har en mycket god fysik efter all ishockeyträning med killar. Hon är snabb och rörlig, står aldrig still utan tar hela tiden nya positioner och är därför svårmarkerad för motståndarna. Blir bättre och bättre hela tiden, det tar ju lite tid att ställa om från ishockeyklubba till innebandyklubba, från puck till boll.

Dessa tillhör våra mest rutinerade spelare, ja vi har en målvakt som är mer rutinerad ändå, men det kommer ett reportage om henne senare. Utöver detta gäng har vi ett dessutom ett antal unga lovande tjejer som kommer att visa att vi mycket väl kan överraska Engelholm i kvalet. Det behövs många saker för att få ett lag att fungera, det räcker så klart inte med 4-5 spelare. Nej, det behövs ett helt lag som vill något, först då kan underverk uträttas.