söndag 18 mars 2012

Ännu en vinst

Anna och Sofia svarade för ett varsitt mål      Foto Roger Nielsen

Denna matchen kommer inte gå till historien som den match där vi förvaltade våra chanser. Nej, det var länge sedan jag såg tjejerna bomma så många lägen. Vi tar ledningen tidigt i matchen, men Förslöv kan kvittera. Utan att imponera kan vi gå till 3-1 ledning i första perioden. Tyvärr får Förslöv en sen reducering till 3-2, med fyra sekunder till periodvila. Vi är givetvis inte nöjda med första perioden, även om vi skapar mycket förvaltar vi inte våra chanser. Andra perioden liknar väldigt mycket den första, vi skapar mängder med chanser, men sätter få. Det är Förslöv som vinner andra perioden med 1-2, därmed är ställningen 4-4 inför sista perioden. Nu är det ju inget som oroar mig, då vi vunnit många sista perioder.
Vi vinner också sista perioden med 4-0 och äntligen får Eleonore och Anna utdelning. Ja de skulle gjort fler mål på alla de chanser de skapade. Nej, effektivast även idag var andrafemman, ja de tog mer vara på sina chanser.
Nu var vi, för första gången i år, drabbade av lite sena sjukdomsåterbud, men vilken tur vi har haft att det var i denna match, som var betydelselös för oss.
Måste passa på och berömma Klara som ställde upp i mål, då Katta fått ledigt. Klara gör det riktigt bra, med tanke på att hon inte tränat mycket i mål de senaste säsongerna. Även Rosanna gjorde premiär i damlaget och det gjorde hon med den äran. Rosanna visar att hon är en duktig spelare, snabb och med en bra blick för spelet.
Jag har svårt att ge individuellt beröm idag, utan jag vill framhålla kollektivet, som ännu en gång visar att alla matcher består av tre perioder.
Nu kommer vi att ladda batterierna och sedan komma laddade till tänderna i kvalet. Det återstår ju en omgång i tvåan och vi vet inte vilka vi kommer att få möta ännu. Vill passa på att tacka den trogna publiken som gång efter gång kommer på våra matcher. Vi hoppas att få se er även i kvalet!